Citec Sverige

Citecs globala expertis i kombination med vår lokala närvaro i Sverige hjälper er att sticka ut.

Välkommen till Citec Sverige – Er ingenjörspartner!

Citec Sverige är en del av Citec Group med huvudkontor i Karlstad och kontor i Stockholm. I den svenska organisationen finns idag ca 30 medarbetare och vi sysselsätter kontinuerligt ytterligare ett hundratal Citec-ingenjörer och partners med uppdrag och projekt utförda och ledda av den svenska organisationen.

Vår lokala expertis innefattar projektledning, rör och anläggning, mekanik, process, el, instrument och automation samt tekniska beräkningar. De flesta av våra projekt återfinns i industrier inom energi, process, läkemedel samt papper och massa.

Vi är i en expansiv fas och letar aktivt efter nya medarbetare – så ta chansen och kolla våra lediga tjänster eller skicka in en öppen ansökan!

Professionell, driven och agil partner

Vi bidrar till att våra kunder uppnår sina mål, både inom strategi och hållbarhet.

Med vår lokala närvaro och vårt breda nätverk med expertkunskap, både globalt inom Citec Group men även via partners så finns det alltid en lösning. Vi lägger stor vikt vid trivsel och samarbete, hos oss ska både kunder och medarbetare känna sig trygga!

Våra projekt varierar från enmansuppdrag till helhetsansvar för stora multidisciplinära projekt. Beroende på önskemål och behov från våra kunder, kan vi vara en del av kundorganisationen eller arbeta helt självständigt.

 

Letar ni efter en stark partner för ditt massa- eller pappersprojekt?

Citec kan hjälpa er i alla projektfaser.

Läs mer här (på engelska)

Jobbar på Citec

Allt handlar om teamet!

Hos oss ska alla medarbetare må bra! Vår högsta prioritet är att se till att alla får det stöd de behöver och har tillgång till konstant kunskapsutveckling.

Citec Sverige är i en expansiv fas, vilket innebär stora möjligheter till att påverka både sin egen karriär och Citec Sveriges framtid. Vi har högt i tak och jobbar mycket med mentorskap. Det är viktigt att alla känner sig delaktiga, oavsett roll eller titel.

Vi erbjuder ett omfattande förmånspaket som hela tiden förbättras. Halvdagar och klämdagar i anslutning till helgdagar.

En härlig atmosfär och roliga uppdrag

Citec Sverige kan erbjuda dig ett brett nätverk med fokus på långvariga relationer till våra kunder. Vi har ett nära samarbete med Citec Group på global nivå, men även med partners såsom universitet, egna företagare och andra konsultbolag.

Hållbarhetsfrågor och reducering av klimatpåverkan är en naturlig del av vardagen på Citec Sverige. Det återspeglas både i projektarbetet och i arbetsmiljön.

Jobbar på Citec

Öppna positioner

CITEC SVERIGES TJÄNSTER

El, instrument och automation

Inom el, instrument och automation finns våra uppdrag inom branscher som energi, olja och gas, process, medTech och produktionsteknik. Sveriges EIA-team kan utföra projekt samt projektstyrning med del- eller helhetsåtagande. Kan även ta sig an specialistuppdrag med direktleveranser i pågående projekt eller till slutkund utan mellanhand. Med hjälp av lokal expertkunskap samt ett globalt nätverk finns kapacitet för små, stora och megaprojekt.

Våra tjänster inkluderar kostnadseffektiva förstudier, projekterings- och designuppdrag i nya och befintliga anläggningar inom el- och elkraftskonstruktion, styrsystem PLC/DCS, instrumentering och robotik.

Läs mer här (på engelska)

Projektledning

Flexibilitet är ett ledord för Citec Sverige och det gäller verkligen för disciplinen projektledning. Tillgång till bred kompetens både vad gäller renodlad projektledning oberoende av bransch och erfarna projektledare inom varje specifik disciplin. Stor vana av att arbeta med olika sorters projekt såsom forskning- och utvecklingsprojekt, investeringsprojekt till koncept-, förstudie- och genomförandeprojekt.

Erfarenhet av att bistå kunder med att ta fram affärsupplägg och bygga upp verksamheten utifrån behov och önskemål. Med hjälp av ett nära samarbete med teknisk dokumentation inom Citec Group säkerställs att process- och informationsflöden fungerar enkelt och effektivt.

Läs mer här (på engelska)

Rör och anläggning

En bra mix av juniora, seniora och expertkonsulter med erfarenhet av många olika branscher och storlekar på projekt. Stort fokus på mentorskap för att ge en kostnadseffektiv lösning utan att kompromissa på kvalité.

Stor vana av att planera, ta fram nödvändig dokumentation samt sköta kontakten med ackrediterat kontrollorgan. Kan ansvara för alla delar av projektfasen inom koncept, förprojekt eller detaljprojektering.

Läs mer här (på engelska)

Mekanik

Vanliga uppdrag är konceptutveckling, förstudier, tekniskt offertunderlag, system- och detaljkonstruktion. Våra tjänster inkluderar:

 • Konstruktion och produktutveckling
 • Upphandling av tjänster, legotillverkning och komponenter
 • CAD-ritningsarbete och produktadministration
 • Montage och installation
 • CE-märkning
 • Analyser
 • 3D-scanning och reverse engineering

Läs mer här (på engelska)

Process

Citec Sverige har lång erfarenhet av optimering, felsökning och design av fiberlinjer och externreningar samt utvärdering av underlag. Kan agera som ett alternativ till leverantörer för att ge förslag på processlösningar redan vid koncept- och förstudier. Även gedigen kunskap i processprojektering inom koordinering, dimensionering och framtagning av programmeringsunderlag.

Läs mer här (på engelska)

Tekniska beräkningar

En bred kunskapsbas med lång erfarenhet av många olika sorters beräkningsuppdrag. Vanligt förekommande projekt innefattar statiska och dynamiska simuleringar med hjälp av FEM, strömningsberäkningar, normberäkningar för rörsystem och tryckkärl samt utmattningsdimensionering. Agerar även ofta som stöd vid implementation av myndighetskrav och förordningar.

Vana vid att arbeta i enskilda beräkningsuppdrag såväl som en del av stora multidisciplinära projekt. Arbetar ofta i team med flera länder och lägger stor vikt vid kommunikation och att ständigt förbättra förutsättningarna för att kunna erbjuda en så kostnadseffektiv och hållbar lösning som möjligt för våra kunder.

Läs mer här (på engelska)

Vårt erbjudande

Vi levererar tjänster genom global högpresterande expertorganisation med överlägsen kvalitet, kompetens, flexibilitet och kostnadseffektivitet till våra kunder.

Kolla in vårt erbjudande och kontakta oss!

Citec Sveriges kontor

Karlstad

 • Gustaf Anders Gata 15E
 • 653 40 Karlstad

Stockholm

 • Liljeholmsstranden 5
 • 117 43 Stockholm

Faktureringsinformation

Citec AB

Företags ID: 556605-7476​

Använd e-fakturaadressen för leverantörsreskontra:
OVT-ID/E-invoice adress: SE556605747601
Operator’s Intermediate ID: BAWCFI22 (Basware Oyj)

Om en e-faktura inte är möjlig, skicka ett mail: SwedenEng.AccountsPayable(at)citec.com

Adress:

Citec AB
Gustaf Anders Gata 15E
653 40 Karlstad
Sweden

Översättningsförfrågningar: translations(at)citec.com

För mer information, kontakta:

Fredrik Nilsson
Managing Director
Citec Sweden
Phone: +46 76 188 1950
Gustav Nilsson
Head, Plant Engineering
Citec Sweden
Phone: +46 70 293 5955
Jessica Winslow
Head, Engineering Analysis
Citec Sweden
Phone: +46 70 253 7068
Pontus Nordström
Head, Business Development and Sales
Citec Sweden
Phone: +46 70 639 8478
Semi Brini
Sémi Brini
Manager, Electrical, Instrumental & Automation
Citec Sweden
Phone: +46 70 508 0164
Lisa Sundén
HR Specialist
Citec Sweden
Phone: +46 73 152 5868